• Hamsterkooien specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Hamsterkooi

Wij zijn momenteel bezig met het inrichten van deze categorie. Binnenkort vind u hier alle producten.

Hamsterkooi

Voor elke hamster is een hamsterkooi onmisbaar! Maar er zijn zoveel verschillende soorten hamsterkooien. En welke hamsterkooi is nu geschikt voor uw hamster? Daarnaast zijn er ook verschillende punten waar u op moet letten bij een hamster. Wij van Hamsterkooiplezier geven u graag advies bij een aankoop van een kooi.

Belangrijk bij een hamsterkooi

Een aantal punten zijn belangrijk een hamsterkooi. Er moet onder andere op de volgende dingen gelet worden:

  • Zorg er voor dat de hamster in zijn kooi ook een plek heeft waar hij of zij zich kan verstoppen. Een hamster houdt er van om af en toe helemaal weggekropen te zitten.
  • Erg belangrijk is om bijvoorbeeld een rad of een tunnel in de hamsterkooi te plaatsen. Zo kan uw hamster zijn energie makkelijk kwijt. Zorg niet voor een open rad, want anders kan uw hamster met zijn pootjes er in blijven hangen
  • Ook de ondergrond is belangrijk. Zorg er voor houtsnippers of ander zacht materiaal. Absoluut geen watten!
  • Als laatste moet een kooi altijd groot genoeg zijn. Voor een dwerghamster is 50 x 30 cm genoeg. Een grotere hamsterkooi is altijd goed.

De juist plek voor de hamsterkooi

Een hamsterkooi kan niet overal in huis staan. Let er op dat de kooi niet in de volle zon staat. Zo kan u hamster verbranden. Verder moet de hamsterkooi ook niet op een plek staan waar het tocht of koud is. Door de kou kan uw hamster heel makkelijk ziek worden. Een hamster kan als het kouder dan 10 graden is, ook zomaar in een winterslaap vallen. Zet de hamsterkooi op een rustige plek zodat uw hamster rustig kan slapen of uitrusten.

Vragen?

Heeft u nog meer vragen over uw hamsterkooi? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon. Naast de hamsterkooi hebben wij ook diverse accessoires voor in de kooi. Ook hebben wij diverse hamsterkooien met buizen of met een rad. Tot ziens op Hamsterkooiplezier.nl!